Posts

Showing posts from 2017

Being a Public Relations Practitioner Today

This is my write up about my opinion on being a public relations practitioner in today's world. 
       There are many definitions of public relations. Some people may relate public relations with element like manipulate, persuade and writing. However, the definition of public relations varies among people based on their experiences and influenced by the environment. Public relations work within institution or organization and public relations practitioner responsibility lies under it. Public relations are seen as vital part of maintaining organization's image and of communicating its message to its customers, investors and general public.

     Based on Rex F. Harlow, "public relations is distinctive management function which helps establish and maintain mutual lines of communication, understanding, acceptance, and cooperation between an organization and its public, involves the management of problems or issues, helps management to keep abreast of and effectively utilize ch…

Nak pilih course apa bila masuk universiti?

Assalamualaikum w.b.t

Straight to our topic, you guys just have to choose what do you want. There are many courses offered out there whether in public universities or private universities or college. 
Akak yakin yang masa sekolah adik-adik masih lagi tak tahu nak ambil course apa. Benda yang korang minat semua berdasarkan subjek yang korang suka. Betul tak? 
Sebenarnya kalau pilih course ni kena tengok jugak minat kita, ke mana course tu akan bawak kita di masa hadapan dan jugak environment korang sama ada sesuai ke tak. Contoh korang minat nak jadi cikgu tapi tak tahu nak jadi cikgu apa, korang boleh apply institut perguruan ataupun mana-mana universiti atau kolej yang menawarkan kos pendidikan. 
Bagi akak, pertama sekali yang korang kena fikir adalah minat korang. Tengok ke arah apa. Ada yang minat sukan, ada yang minat menyanyi, ada yang nak jadi peguam, ada yang nak jadi macam-macam la. Jadi, bila korang dah tentukan minat korang apa, so bolehlah mula buat research pasal benda yan…