Posts

Showing posts from 2016

Nak masuk universiti? Apa yang kena buat?

Assalamualaikum w.b.t

Apa nak kena buat sebelum masuk universiti? Kalau sebelum ni korang budak asrama so it would be easier to prepare sebab dah biasa. Kalau nak masuk universiti ni tak kisah lah matrikulasi ke, diploma ke degree ke, kita memang kena bersedia untuk segala benda.
Pertama sekali mental. Kenapa mental? Sebab nanti masuk universiti takkan sama macam korang duduk rumah tau. Kalau yang senang adapt tu tak apalah tapi kalau yang jenis suka sendiri-sendiri tu payah sikit lah. Masuk universiti nanti satu bilik tu bukan kita je yang duduk tau so kena behave sikit since duduk dengan orang lain. Sebab kena hormat. Trust me, macam-macam perangai yang korang akan jumpa nanti dari sebaik-baik manusia sampai teruk nau. So, kena la bersedia kan. One more thing is, nanti kelas kita start tak sama dengan roommate/housemate kita so andai kata kelas kita kena hadap pukul 8 pagi tiap-tiap hari tapi diorang punya kelas lambat, so jangan meroyan pulak ye.
Kedua, makan nanti korang redha je…

Sample of EPT Essay

Question: In the modern era, parents face a lot of challenges in bringing up their children. Although both parents have separate roles, mothers are said to be the better parent for a child. Agree or disagree?
The usual comparison between men and women is brought up again when the question of who makes a better parent is raised. I believe women make better parents than men because of motherhood quality and time spent.
Firstly, the natural motherhood quality that Allah has blessed upon women makes them better parents than men. A mother’s ability to endure the pregnancy and childbirth makes her more qualified to bear the pain and suffering that come along with raising a child. For example, mothers can put up with screams and shouts of a naughty child. They know how to punish him so that he will not repeat the same mistake again. At the same time, mothers can counsel the child if he is misbehaving badly. This clearly shows how women are said to be better parents.
Secondly, women make bett…

Explore the best in you, yourself.

ASSALAMUALAIKUM 

Boleh tahan lama jugak tak update blog. Oh ya the topic for this entry is to explore the best in you, yourself. Not all of us know what the best in us right? So the best way is to explore it.

First and foremost, we have to try new things (NOT the bad things of course). What that I mean is try the things that u never tried before. Tak salah untuk cuba benda baru. Selagi tak cuba belum tahu kan? However, we all have our own limits. Jangan paksa diri kalau tak boleh buat. 

The second thing is make friends with many people. If you are a nerdy type of person, tak perlu kawan dgn  yg sama dgn you. Try to make friends with people that different from you so that we can see the other side of us.

Next, learn from the thing around us. Belajar dgn apa yg ada kat sekeliling kita. Tak kira benda tu baik or buruk. 

Be independent. JANGAN bergantung 100% kat orang lain. Sometimes kita kena berusaha sendiri untuk tahu and buat apa yg kita nak.

Apa lagi eh? Keep on doing what u like. Prio…