Friday, 25 December 2015

CELOTEH

Hai, Assalamualaikum.
Ya it's been a while tak update blog ni. So nak berceloteh jelah untuk entry kali ni.

Since 2015 tak lama lagi nak melabuhkan tirai, so tak salah rasanya nak share pasal 2015. I do learned many things throughout this year. Banyak sangat.

Bila kenalan makin bertambah, so lagi banyak jenis perangai lah kita jumpa kan but somehow perangai-perangai tu lah yang mewarnai kehidupan kita. Just like me, in 2015 dah bertambah kenalan yg macam-macam perangai. I am kinda person yang suka observe orang sebab melalui tulah I boleh tahu apa yg orang prefer and tak.

Kadang kita ada jumpa org yang baru kita kenal tapi kita rasa macam dah lama kenal orang tu. Ada juga yg dah lama kenal tapi still awkward macam baru kenal. That's what we called life dude.

Kadang kita rasa the way we talk to people is good but realiti orang akan terasa dengan apa yang kita cakap even kita tak sedar pun. Sebab kita semua tak dibesarkan dalam environment yg sama. Ya dunia yang sama tapi kehidupan lain-lain. So we have to respect each other regardless of their age. Talking about age, I really love how the Koreans treat the elders. They are so good. 

Okay move to the next point. Throughout this year happy sebab ramai my friend yang diijabkabulkan. Congratulation guys! Selamat melayari bahtera perkahwinan :) But the sad part is I was not able to attend majlis diorang (mostly). Tapi yg bestnya tak pernah expect pun kengkawan yang kahwin ni akan kahwin awal. Amboi awal sampai seru eh HAHAHA ada yang jenis senyap je dulu masa sekolah alih2 dapat jemputan kahwin alahai comel betul. Ok that's the end for part kahwin. Kalau cerita pasal kahwin ni panjang je eh LOL

I also have bad times throughout this year. Tapi the bad times will always wake me up to the stuff I am not paying attention to. Yes 100% accurate! Bila fikir balik bila benda buruk jadi actually datang daripada diri kita sendiri. Kadang kita letak ego tinggi sangat and tak nak ngaku yang tu salah kita.

Lemme share you a story. Benda ni jadi masa otw pergi training teater and tgh jalan sorang. Masa tu tengah bad mood so jalan laju la kan sampai kat simpang tak sedar ada basikal then tersepak basikal tu. Sakit sampai speechless tapi duk maki-maki basikal tu jugak walaupun tu salah sendiri. Then, kaki bengkak almost two weeks. Susahnya lahai sebab tiaptiap hari kena pergi training teater and movement sgt la penting dalam teater. (Somehow idk why setiap kali teater mesti kaki terseliuh la, bengkak la etc LOL) Kesian my roommate have to help me letak ais kat kaki and siapkan air garam etc. How sweet! Haha So the moral of the story is tak payah nak ego sangat lah tak bawak pergi mana ego tu ye anak2.

I think that's all for this entry. I am looking forward to write something that is beneficial HAHA So I wish everyone will stay healthy and keep making memories for the upcoming 2016.

Assalamualaikum.


No comments:

Post a Comment