Saturday, 4 October 2014

Selamat Hari Raya Aidiladha :)

ASSALAMUALAIKUM :)

Since hari ni raya haji, so mestila semua pakat busy kan. For those yg beraya di perantauan sokayy guys. Chill la. Sep sikit! haha Nahh nak kasi lirik sikit. Haha

HANYA KU SAMPAIKAN DOA
DAN KIRIMAN TULUS IKHLAS
DARI JAUH KU POHONKAN
AMPUN MAAF

JANGAN SEDIH PAGI INI 
TAK DAPAT KITA BERSAMA
MERAIKAN AIDILADHA 
YANG MULIA

Deep tak? Haha 

Actually tahun ni dah masuk tahun ketiga kot beraya di perantauan. I mean raya haji la. Kalau raya puasa memang meraung la nak balek! XD Pagi2 dgr takbir raya tu yg sayu tu. Tambah2 taun ni family buat kenduri pulakssss. Alahaii masa iolls tak balek pulak diorang buat kenduri. Haha

Kalau korang rasa sedih sebab tak dapat beraya dgn family, try pikir balek org yg duduk jauh lagi and orang yg tak beraya langsung. Lagi la sedih kan? 

Pape pun appreciate this moment guys! Yg duduk umah tu tolong2 la masak segala bagai yep. Once again, Salam aidiladha :) till now, assalamualaikum.

Wednesday, 1 October 2014

Teater Puteri Gunung Ledang Punya Cerita

Mulakan hari dengan lagu serba serbi kan ku bantu~

ASSALAMUALAIKUM W.B.T!

Haaaa korang tau tak CFS IIUM ? Maybe some of you kenal and ada yg tak pernah dengar. Sokayy chill. Entry kali ny bukan nak cakap pasal tu sebenarnya tapi nak cakap pasal one of theater yg pena sy join. Nak tau apa? TEATER PUTERI GUNUNG LEDANG . mesti korang pena dengar kan? Teater ny berlangsung kt CFS IIUM and i'm one of the actress. Wuuuu nak jugak bagitau kan. haha


Actually teater ny banyak mencoret kisah dalam hidup sepanjang sem 3. Januari sampai Mei 2014. Meh nak cite meh macamane sy bole join dalam ny. Btw sy bahasakan diri sebagai sy takpe kann? Okayy la tu hormat sikit. heee Al-kisah macam ny....

Masa tu tengah sembang2 dengan roommates tetiba jiran datang then dy cakap la yg kelab dy nak buat teater yg bertajuk Puteri Gunung Ledang. Sy pun ajet2 excited la dengar kan. Dalam hati nak join tapi bila ingat balik yg sem 3 ny busy, so lupakan je la. Kat central spine (tempat macam downtown bg student cfs) diorang dah bukak booth untuk sesiapa yg nak join teater tu. Sy mampu tengok sebelah mata je la walaupun berminat. My rommates, diorang semua suruh masuk audition tu tp sy macam nak tak nak je sebab mmg dok pikir yg sem 3 ny pack sangat. Bukan pack dengan kelas tapi pack dengan program.

Then one day sy pegi makan kt salah satu cafe kt cfs and terjumpa dgn 2 orang membe ny. Shikin and Sofia. Yg Shikin ex-classmates and roommates sy and dy jugak budak mrc macam sy(I only lasted as mrc for one semester). Meanwhile Sofia pulak Sarawakian same goes to me. Diorang pujuk untuk isi borang audition untuk teater tu tapi sy tak nak. At last, isi jugak nama untuk jadi one of the actress. In my mind masa tu just pikir yg redah jelaa. Dapat tak dapat lain cerita.

Okayy next masa audition tu ramai pulak orangnye haa. Sisters sangat ramai tapi brother tak. Maybe ramai yg dah pergi masa first audition. After seminggu and tengah tido tetiba dapat mesej yg sy layak utk join 2nd audition. I don't know how to describe that feeling. Once again rasa serba salah nak pegi or tak sebab 2nd audtion sama tarikh dgn program mrc. At last pegi jugak after selesai event tu. Sampai2 je semua org tengah tertumpu kt budak2 yg kena audition. So sy chill je laa then tetiba nama kena panggil.

 "ALAI!"                          
EHH macamane diorang boleh tau nama panggilan sy pulak ny rupanya ada seorang tu tau. LOLI. Alahaii actually nama tu senior and girl sekola sy je yg panggil.

Sokayy utk dipendekkan cerita, im in to act! Jadi Dayang Mawar yg jahat and gedikss gitu. Haha
Nak dipendekkan cerita, kitorang practice dalam 2bulan macam tu laaa and antara watak lain ; Puteri Gunung Ledang(of course la sebab main actor kann.) Dayang Teratai, Tun Mamat, Bendahara, Sultan Melaka, Ahli nujum, Lanun, etc. Silat gayong & silat cekak pun ada tau! Heeeee

Kt bawah ni ada gambar masa kitorang practice and flashmob :)


Yg berdiri tu Sultan. Gigih dia. Haha

Walaupun semua muka bajet actually semua tgh penat. HAHA
And kt bawah ni gambar masa perform. weeeeee!!!


Yg baju merah to our PGL!
Scene dgn Hang Tuah yoooo

OHH ya! Let me show you one of the video masa teater tu :)
                             Yg ni tarian masa lagu Sultan Melaka. Sorry video tak clear sgt.
                              Kitorang koreograf sendiri and ya berjaya! haha happy much XD


Kat atas tu semua gambar sikit je kan? So kt bawah ni ada gambar semua orang :) OUR TEAM!
















 So, what I can conclude is you guys are awesome! 

Kinda miss this theatre :') Kalau nak senut semua mmg sampai esok pun tak habis kann. So till now guys. Thanks for everything!

Wait for my next entry :) tu pun kalau ada yg tunggu haha

ASSALAMUALAIKUM!