Saturday, 5 April 2014

Perempuan, Gegirl, Gorgeous !!

ASSALAMUALAIKUM W.B.T kalian :) entry kali ny ada related dengan latest entry before ny. All about heart and feelings :') ceit haha ngade2 je lebih padahal pasal perempuan sebenarnya. But wait! Before korang conclude kenape sy tulis pasal ny, nak explain jap it is because nak bg pencerahan sikit laa pasal perempuan. Sometimes ada yg salah anggap & ada jugak yg tak tau langsung! Kat sini  mungkin jugak ada benda yg korang baru tau! :O 

Rasanya ada banyak so mohon bersabar la baca yep. So meh nak cite meh :)

_perempuan_
         
    HAAAAA!!! tengok gambar kt atas tu, comel kann3 ? ^.^  tu ajet2 intro laa untuk topik kali ny. heee 
       
     _PEREMPUAN_
  • PEREMPUAN PALING SUKA BERBORAK.
 So, tak hairanlah kalau kat mana2 je nampak a group of girls gossiping bagai nak rak. Kalau boleh satu kedai makan tu nak bagi dengar. Al maklumla perempuan ni excited and over sikit bab2 borak. Ye dak? 


  • PEREMPUAN SANGAT SUKA TANGKAP GAMBAR
  Urm rasanya wabak selfie ny banyak merebak kat perempuan la daripada laki. So, no wonder la ada      perempuan yg tangkap gambar kat toilet sekalipun~ bukan apa, nak buat kenangan kan. Kalau boleh,    semua tempat nak amek gambar. Ye dakk? 


  • PEREMPUAN KALAU PUJI PEREMPUAN MEMANG TAKKAN HABIS !
     "Wahh, comelnya awak pakai tudung ni, nampak menyerlah!" 
     "Eh, awak apa kurangnya, warna merah ni sangat padan dengan kulit awak!"
     "Saya biasa, awak yg menarik"
      ......(pujian)......(pujian)....(pujian)  *korang kena paham ni sifat semula jadi perempuan, so i've got               nothing to say. You aready know about it. 
  • PEREMPUAN SUKA MAKAN TAPI MULA BISING BILA BERAT BADAN NAIK



  •  PEREMPUAN SUKA AKAN PUJIAN, TAMBAH-TAMBAH  DARIPADA ORANG YG  MEREKA SAYANG
       Alaa biasa la tu, siapa yg tak suka org puji kan? kembang kemain kau~ gituuuu
  • PEREMPUAN TAKKAN PERNAH CARI ATAUPUN JUMPA PERKARA NEGATIF TENTANG SESEORANG YG MEREKA SUKA


      Haiiiiiihhhh kalau dah nama suka tu, memang la payah nak carik benda yg tak elok pasal dia kan? alaa          korang ny buat lawak pulak. Kan sekarang ni musim crush bagai so confirm ada gegirl yg ada crush              tak kira di mana jua anda berada. haha ye dakk?
  • PEREMPUAN KALAU LAYAN BESTIE, MENGALAHKAN PASANGAN BERCINTA
     Korang mesti pernah nampak kan gegirl peluk bagai nak rak satu bangunan? tu namanya bestie !                  Perempuan kalau dah duduk dgn bestie mmg tak sah tak bermanje2 gitu. Kenapa? Sebab perempuan          dh anggap bestie macam saudara kandung diorang sendiri. Menangis sama2, gelak sama2. Rasanya              ada jugak lelaki & perempuan best friend kannn. 




  • PEREMPUAN KALAU CEMBURU, BOLEH JADI DETEKTIF PALING BERJAYA TANPA DISYAKI 
        Kalau boleh, sampai lubang cacing nak dikoreknya~
  • PEREMPUAN SUKA BERFIKIR / BUAT KESIMPULAN SENDIRI
        Fikir bukan2 tentang perkara yg bermain dalam kotak fikiran. takde pape pun, risau je lebih. That's why kekadang kalau korang tak reply whatsapp ke hape mula la fikir bukan2.
"eh, dia marah aku ke?"  "aku ada buat dia kecik hati ke?" "omg! i salah cakap ke?"
  • WALAUPUN DAH ADA BANYAK BAJU, PEREMPUAN TETAP AKAN CAKAP TAKDE BAJU NAK PAKAI

  • WALAUPUN SEDIH, TETAP AKAN TERSENYUM
      Dah nama pun perempuan harus la full of secrets gituuu~
  • KALAU PEREMPUAN TIBA2 SENYAP, MAKA WAJIB LAH ANDA HAIRAN
      Kenapa? Sebab mesti ada benda berlaku
  • PEREMPUAN BOLEH INGAT PERKARA KECIL BERBANDING LELAKI
      Kalau tak percaya, cuba pakai baju yg sama dua tahun lepas masa last time jumpa. Confirm ingat                 balek! macam yg Harith Iskandar pernah cakap tu~
  • KADANG2 PEREMPUAN SUKA MEMENDAM DARIPADA BAGITAU
     Alaaa rasnya benda ny common kan. Especially for those yg rapat gn gegirl diorang akan paham la.              Selalunya kalau ada masalah pape mmg perempuan akan berdiam. Tapi ada jugak yg jenis cerita kt              bestie daripada A sampai Z
  • PEREMPUAN SUKA MERASA DIRINYA DIHARGAI
      Achaner tu? lebih kepada puji laa and appreiate benda yg dia dah buat
  • PEREMPUAN RELA HATINYA DISAKITI DARIPADA DITINGGALKAN
       Aicewh macam ayat novel je kt atas ny kan? Haha but it's true!
  • KALAU PEREMPUAN BERSENDIRIAN, PUJUKLAH
        

Kadang2 kalau perempuan duduk sorang2 tu, dgn muka monyok maka wajiblah anda buat kesimpulan         yg perempuan tu dilanda kesedihan. Dah sedih tu bg la dia chill ye dakk?
  • PEREMPUAN TAK SUKA AKHIRI PERBUALAN DGN ORG YG DIA SUKA

  • PEREMPUAN SUKA BERKAWAN DENGAN ORANG YG BANYAK BUAT DIA GELAK
     Alaa biasa laa kita mmg suka kawan dgn org yg boleh buat kita selalu senyum & gelak. Why? sebab             hidup akan penuh warna warni kalau selalu ceria XD
  • PEREMPUAN SUKA JADI ATTENTION SEEKER
   Wait! Statement kt atas ni bukan semua perempuan tau! certain je. Nak tau kenapa? Sometimes      perempuan macam ny sebab nak bagi crush dia nampak dia. In other word, nak nampak menonjol la gituuu~
  • PEREMPUAN SENANG CAIR 
 Yg ni pun tak semua. Ada jugak jenis perempuan yg jual mahal. But i think jual mahal lagi bagus kot. heee
  • PEREMPUAN PEKA AKAN KEADAAN SEKELILING
  "Keadaan sekeliling? in term of what?" jawapan saya : "everything!"
  • JANGAN HAIRAN KALAU BESTIE PEREMPUAN YG KORANG KENAL JOIN BENCI ORG YG BESTIE DIA TAK SUKA 
         Urmmm korang faham tak statement kt atas tu? meh nak explain meh. Contoh kan si Anita ny tak suka         kat si Fahmi sebab dia rasa Fahmi tu annoying. Tiap kali si Anita jumpa Fahmi confirm buad muka                 masam. Bestie si Anita ny pulak nama dy Zara. So, Zara pun akan rasa si Fahmi tu annoying sebab              Anita dah anggap cenggitu. So dia pun akan buad muka masam kalau duduk dekat dgn Fahmi.                      


      HAAAA!! Nampak tak kt situ?
     I think that's all. Korang pun mesti dah penat baca kan? Ny je yg saya mampu share gn korag. Till we meet again! Rushing ny assignment tak siap ag. huaarrrgghh! okayy adios Assalamualaikum :)


typical
Maaf la yep kalau ada salah silap.
 Saya hanya insan biasa as well as you!