Posts

Showing posts from February, 2014

Tinta Bermakna

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T kalian :) hope sihat2 je yep. Entry kali ny bukan pasal memori or cerita masa zaman2 sekolah dulu tapi sekadar tinta untuk kita hayati :)

Before buat entry ny saya ada terfikir yg kita tak boleh lupakan sejarah sebab takut sejarah akan berulang tapi bukan semua benda yg lepas kita kena ingat kan ? Ada certain part yg kita tak perlu ingat pun tambah2 kalau part tu boleh affect kita punya performance setiap kali kita ingat balik. So, better we make a move so that nothing bad would happen again. inshaa Allah :')

Haa tengok kan dah start feeling2 ny >.< act my main point is don't judge people based on their past. Hmm nak explain macamane ek ? haaaaa korang pena tengok tak drama "Setia Hujung Nyawa" kat tv3 dulu ? alaaa masa tu pelakon dia Nelydia Senrose. ingat tak ? cer refresh lik XD sy suruh refresh balik bukan sebab nak suruh ingat pelakon dia tapi nak amek iktibar dari drama tu. Apa yg sy dapat is kita kena guide orang yg ada niat nak ber…

Zaman Sekolah Punya Cerita 0.2

Image
Aloo omey2 je pic baby kat atas ny kan ? hee saje je letak pic tu bg menyuntik semangat nak buad next entry ny XD  btw.....

ASSALAMUALAIKUM W.B.T kepada anda semua :) and have a splendid day ! Phew dah berhabuk blog ny sebab dah lama tak sentuh. Since beginning of semester lagi dah busy dengan program so that's why blog ny tergantung tak bertali. haha ayat ntah pape. Btw cer korang tengok lik pic kat atas tu dy sebut pasal apa ? Pasal kehidupan kan ? Maksudnya kita jangan sia-siakan hidup kita ny sebab hidup hanya sementara. Pendek kata hanya tempat persinggahan kita untuk kehidupan abadi kelak. So, kalau ada prob or ape2 je yg boleh buad kita mental down, kita kena ingat yg semua tu ada hikmah & try to be better than before tau3 :) pesanan ny utk sy sendiri jugak :')

  Haa selesai sudah tazkirah kita untuk entry ny ek. hee Actually entry kali ny untuk continue cerita entry before ny. Alaa yg pasal sekolah tu. Saya ada mention kan pasal sekolah2 saya tu and entry kali ny…